Om kvinders spil

Alle kan udvikle et spilleproblem og vi ved, at der er en sammenhæng mellem tilgængeligheden og typen af spil, og risikoen for at udvikle problemer. Mænd spiller ganske vidst mere end kvinder, men andelen af kvinder der spiller er stigende.

dagbehandlingen_logo-4_final

Hvorfor spiller kvinder?


Der kan være mange forskellige årsager til, at kvinder spiller, men oftest vil det være underholdnings-
værdien, som er mest fremtrædende. Spændingen ved spillet kan føles tiltrækkende, idet den løfter dig ud af hverdagens monotoni og desuden kan den mentale udfordring i at udarbejde et system og udvikle evner til at overvinde spillet være et incitament til at spille.

Du kan også opleve en følelse af afslappende velvære, når du spiller – ved at fokusere på noget, der optager din bevidsthed i en sådan grad, at du ikke bekymrer dig synderligt om dit øvrige liv mens spillet står på. Spillet kan kort sagt hjælpe dig til at slukke for stress og indre uro, men nogle gange kan spillet blive for tillokkende.

Er jeg ludoman?

Du kan få stillet diagnosen Ludomani, hvis du opfylder fire eller flere af diagnosekriterierne.

Se kriterierne her

Spillertyper – hvad er forskellen?

Læs om de 4 spillertyper:

Socialt spil
Sociale spillere nyder underholdningsværdien i spillet, når og hvis lejligheden byder sig fx en sjælden dag på væddeløbsbanen, en aften på kasino, et par spil på maskiner eller en lottokupon.


Regelmæssigt spil
Spil er blevet en planlagt aktivitet i den daglige rutine og en etableret del af den underholdning der søges i fritiden. Måske er der i budgettet planlagt ugentlige aftener i bankohallen eller der reserveres penge på en konto på et yndlings online spil.
Spillet nydes og der gøres de samme økonomiske overvejelser med spillet som med øvrige abonnementer.


Problem spil
Spillet begynder at skabe problemer – der bruges lidt for meget tid og lidt for mange penge på spillet. Kæresten, forældrene, børnene begynder at stille spørgsmål ved om spil tager for meget tid.
Spillet bliver noget der føles som en nødvendighed for at have det godt, og ikke så meget et valg længere – ligesom nogle mennesker har behov for en cigaret eller et glas vin efter en travl dag. Det viser sig ikke nødvendigvis hver dag, men alligevel føles det som om spillet tager kontrollen fra tid til anden.


Ludomani / Spilleafhængighed
Spillet er ikke længere bare en del af livet, men har udviklet sig til at påvirke og være omdrejningspunktet for livet. Når ikke spillet er i gang er tankerne fuldstændig optaget af spillet, enten i form af skyld og frygt, eller af trang til at spille igen.
Økonomi, personlige forhold og arbejde tager andenplads og lider, når tankerne drejer sig om spil.
Al anden form for underholdning og fornøjelse er ikke længere relevant, og på trods af det er der stadig en uimodståelig trang til at gentage spil i en uendelig cyklus.

“Husk ludomani kan heldigvis forebygges, gennem en tidlig indsats i forhold til spilleadfærd”

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp eller flere oplysninger.

 

RING 33 21 73 00 – eller send os en besked